Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Βιογραφικό - Πηγή Μπουκουβάλα

Η Πηγή Μπουκουβάλα γεννήθηκε στον νομό Ηλείας και σε ηλικία 10 ετών ήρθε στην Αθήνα. Το μικρόβιο της υποκριτικής υπήρχε μέσα της από μικρή ηλικία οργανώνοντας αυτοσχέδιες παραστάσεις.
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ως υπεύθυνος θεατρικών παραστάσεων στην κατασκήνωση όπου πήγαινε κάθε καλοκαίρι, την ξεχώρισε και από τότε συμμετείχε σε όλες τις παραστάσεις που γίνονταν. Σπούδασε δημοσιογραφία στον ΑΝΤ1 και παράλληλα με τις σπουδές τις εργάστηκε στο ραδιόφωνο Ρυθμός 94.9 και στην εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος. Η αγάπη της για το θέατρο όμως δεν έσβησε ποτέ κι έτσι από τον χώρο της δημοσιογραφίας πέρασε σε εκείνον της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας. Πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και σπούδασε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος».
Στα πλαίσια των σπουδών της συμμετείχε σε δύο ταινίες μικρού μήκους. Το 2015 πρωταγωνίστησε στο επιτυχημένο stand up comedy "50 Αποχρώσεις του ρουζ" σε κείμενο και σκηνοθεσία DJ Piko. Την ίδια χρονιά δημιούργησε με τη Ρίτα Γαβριηλίδου τη θεατρική ομάδα  "Let’s act" και ανέβασαν το πρώτο τους θεατρικό έργο "Μάσκες" σε σενάριο Ρίτας Γαβριηλίδου και σκηνοθεσία Πηγής Μπουκουβάλα για δύο συνεχόμενες χρονιές. Με την ομάδα "Let’s act" συμμετείχε στο video clip "Είμαι εδώ που μ’άφησες" του συγκροτήματος "KINGS" σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Τσαουσόπουλου.
Το καλοκαίρι του 2016 μαζί με το Φάνη Στάμου συμπρωταγωνίστησε στο stand up comedy "Μια νύχτα στο ..." σε σενάριο και σκηνοθεσία Φάνη Στάμου και Πηγής Μπουκουβάλα.
Τελευταία της δουλειά επηρεασμένη απο την κεντρική ιδέα του έργου "Closer", ήταν η θεατρική παράσταση με την ομάδα "Let’s act" με τίτλο "Έλα κοντά"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου