Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Η Άποψή μας για την παράσταση ''Ζωή...Χαρισάμενη''

Με ιδιαίτερα ισχυρό το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, μια νέα σχετικά γυναίκα, που η μοίρα της ήταν προδιαγεγραμμένη πολύ πριν τη γέννησή της, μας αποκαλύπτεται και μας αποκαλύπτει πως ένας άνθρωπος καθόλου ή έστω ελάχιστα τυχερός, καταφέρνει να επιζήσει και να ανταπεξέλθει σ΄όλων των ειδών τις δυσκολίες.
Μεγαλώνοντας κι επιβιώνοντας στο πλαίσιο μιας Ελλάδας που υπέφερε πολέμους, δικτατορίες, εμφυλίους και όλες τις συνέπειες αυτών των καταστάσεων, η βασανισμένη Ζωή αποδεικνύει - με το γλαφυρό τρόπο της βέβαια - ότι πάντα υπάρχει τρόπος ν΄αντιμετωπίσεις τις αντιξοότητες της ζωής και τις υποχρεώσεις της.
Ορφάνεψε νωρίς, κακοποιήθηκε νωρίς, “γκαστρώθηκε”νωρίς, χήρεψε νωρίς.  Βίωσε τη ζωή και το θάνατο, χωρίς περιστροφές.  Δεν αφέθηκε στο πεπρωμένο της, δεν εγκατέλειψε ποτέ και το πάλεψε με τον δικό της αυτοσαρκαστικό, αλλά μόνιμα ενοχικό τρόπο.
Ένας εξαιρετικός θεατρικός μονόλογος.  Κατάφερε να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι ήταν μονόλογος...  Οι μονόλογοι είναι δύσκολοι, εξ ορισμού.  Ενδέχεται να μην πιάσουν το θεατή, να διαρκέσουν πολύ, να τον κάνουν να βαρεθεί ή ακόμη και να αποκοιμηθεί.  Όμως το καταπληκτικό κείμενο του καταξιωμένου Κώστα Τσιάνου και η επίσης εκπληκτική Αγγελική Λεμονή  δε μας άφησαν τέτοια περιθώρια.  Το πολύπλευρο ταλέντο της (τραγουδά αποσπασματικά στην παράσταση), η πληθωρική της παρουσία πάνω στη σκηνή (αεικίνητη καθ΄ όλη τη διάρκεια της παράστασης), καθώς και η πολύχρονη εμπειρία της στο ΚΘΒΕ, την καθιστούν ιδανική επιλογή!
Η γεμάτη ζωή της αλέγρας Ζωής, η ντομπροσύνη και το χιούμορ της, μας κράτησε σε εγρήγορση και τα 80 λεπτά της παράστασης!!!  Μας προβλημάτισε, μας ευθύμησε, μας μελαγχόλησε, αλλά κατά βάθος μας έτερψε και  μας εκτόνωσε ψυχικά!

Κι ας μη ξεχνάμε!  Ακόμη κι αν η ζωή μας τά ΄φερε διαφορετικά, όλοι έχουμε μια “Ζωίτσα” μέσα μας!

Πληροφορίες για την Παράσταση:
http://quintatheater.blogspot.gr/2017/01/blog-post_3.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου