Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Διάπλαση στη σειρά Πολύχρωμοι Χαρταετοί

Οι Εκδόσεις Διάπλαση εμπλουτίζουν με τρία νέα βιβλία την αγαπημένη σειρά των μικρών μας φίλων «ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ», στην οποία έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα πάνω από 25 τίτλοι.

Ο Άνιχνος της Σπυριδούλας Μπιρπίλη, το παιδί που δεν αφήνει ίχνη στην άμμο της ερήμου, αποφασίζει μεγαλώνοντας να ακολουθήσει τον πρώτο περαστικό από το χωριό του για να ανακαλύψει τον δικό του θησαυρό.
Στις Αλλαγές της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη, ο Πέτρος δυσανασχετεί όταν δεν παίρνει καινούργιο βιβλίο ιστορίας και αναγκάζεται να διαβάζει από ένα… μεταχειρισμένο, που πριν μάλιστα το είχε ένα κορίτσι! Μήπως όμως τελικά αλλάξει γνώμη;
Τέλος, η Αργυρώ Μουντάκη συμβουλεύει: Πες το μόνο στη μαμά!, σ’ ένα βιβλίο για το ξεπέρασμα των δυσκολιών, για κορίτσια και αγόρια, με πολλή αγωνία, περιπέτεια, φαντασία αλλά και ποδόσφαιρο. Ναι, και ποδόσφαιρο!

Σπυριδούλα Μπιρπίλη
«Ο Άνιχνος»
Ο άνθρωπος χωρίς ίχνη

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια έρημο γεννιέται και μεγαλώνει ένα παιδί χωρίς ίχνη! Μα, αν δεν αφήνεις ίχνη στην έρημο, είναι εύκολο να χαθείς. Όταν ο Άνιχνος τελειώνει το σχολείο, αποφασίζει ν’ ακολουθήσει τον πρώτο περαστικό, μήπως κι έτσι βρει τον δρόμο του.
Ποιος είναι όμως ο παράξενος ταξιδιώτης και πού πηγαίνει; Ποια είναι η ιστορία του ελέφαντα με τα αθλητικά παπούτσια και το φτερό στρουθοκαμήλου στο κεφάλι; Ο Άνιχνος αναζητά τον δρόμο του παρά τις δυσκολίες. Τελικά θα βρει τον δικό του θησαυρό μέσα στα παραμύθια;
Ένα παραμύθι για το ταξίδι προς την ενηλικίωση και τα ίχνη που διαλέγει ο καθένας μας για οδηγό του.

ISBN 978-960-567-174-7
Τιμή: 6,50 €

Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη
«Αλλαγές»

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Κάθε καινούργια αλλαγή φέρνει και μια μικρή ανατροπή στη ζωή του Πέτρου, που αντιμετωπίζει τις αλλαγές με δυσπιστία και «κουμπώνεται» στον εαυτό του. Όμως η τελευταία αλλαγή τον παρασύρει πραγματικά σαν κύμα με το μυστήριό της. Έρχεται στα χέρια του ένα βιβλίο Ιστορίας γεμάτο σημειώσεις από την προηγούμενη κάτοχο, ένα κορίτσι!
Στην αρχή ο Πέτρος αντιδρά, σιγά-σιγά όμως συνειδητοποιεί ότι η περιέργειά του να γνωρίσει την Αναστασία είναι μεγαλύτερη. Έτσι, αποφασίζει να δράσει, γοητευμένος από αυτό το παιχνίδι της ζωής που ζωγραφίζει με ανεξίτηλα χρώματα το μέλλον του.

ISBN 978-960-567-172-3
Τιμή: 6,50 €

Αργυρώ Μουντάκη
«Πες το μόνο στη μαμά!»

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΛΕΛΑ ΣΤΡΟΥΤΣΗ

Πόσες φορές μέσα στην ψυχή ενός παιδιού κρύβονται μυστικά και αγωνίες που δεν τολμάει να ομολογήσει ούτε στο πιο κοντινό του πρόσωπο, τη μαμά του; Η Ελεάννα και ο Γιώργος συνεργάζονται για να βοηθήσουν τον φίλο τους τον Κωνσταντίνο να βγει από μια τέτοια δύσκολη κατάσταση. Και, φυσικά, μία είναι η προτροπή τους: να μιλήσει στη μαμά! Γιατί η μαμά πάντα ξέρει τη λύση, κι αν δεν την ξέρει, σίγουρα θα προσπαθήσει να τη βρει.
Η ιστορία του Κωνσταντίνου είναι μια ιστορία που επαναλαμβάνεται με παραλλαγές συνεχώς γύρω μας και αφορά κάθε παιδί: το δικό σας, κάποιον φίλο του, συμμαθητή του, παρέα του στα παιχνίδια και στα σπορ.
Ένα βιβλίο για κορίτσια και αγόρια, με πολλή αγωνία, περιπέτεια, φαντασία αλλά και ποδόσφαιρο. Ναι, και ποδόσφαιρο!

ISBN 978-960-567-173-0
Τιμή: 6,50 €

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Κυριάκος Καραΐσκος
ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 76, 106 80 ΑΘΗΝΑ,
ΤΗΛ.: 210-3808455, FAX: 210-3808445,
e-mail: info@diaplasibooks
www.diaplasibooks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου